בשנים האחרונות ישנה מגמה מבורכת, במסגרתה גוברת המודעות להטרדות ולהשלכות הקשות שלהן. במסגרת התהליך הזה, התבהר שהטרדות אינן רק התנהגויות בעלות מאפיינים פיזיים, כך שגם הערות והתנהגויות אחרות יכולות לענות להגדרה של הטרדה ויש לפעול בהתאם לכך. לצערנו הרב, המודעות לתופעה עוד לא הצליחה למגר אותה, כך שהיא מופיעה במקומות רבים, לרבות מקומות עבודה. אז איך נראה טיפול נכון במקרה של הטרדה במקום העבודה?
קביעת מדיניות ברורה נגד הטרדה
מעבר לציות קפדני לחוקי המדינה שנותנים מענה למקרים של הטרדה במקום העבודה, חשוב לבסס מדיניות איתנה נגד הטרדות, אשר מציבה את הבסיס לסביבת עבודה בטוחה. הצגה ברורה של עמדת מקום העבודה לגבי הטרדה, הגדרת התנהגויות בלתי מקובלות והסבר הנוגע להשלכות של הטרדה במקום העבודה – כל אלו הם צעדים שיכולים לעזור במניעה של התנהגויות כאלו.
לשם כך, יש לוודא שכל העובדים מודעים ומבינים את המדיניות באמצעות מפגשים קבועים. נוסף על כך, לפי החוק, חובה שבמקום העבודה יהיה עובד שיהווה כתובת עבור תלונות בדבר הטרדות, לרבות הטרדות מיניות במקום העבודה. כדי להכיר לעומק את החוקים שעוסקים בהטרדות במקום העבודה, פנו למומחים בתחום כדוגמת עורך דין ליאת פייגל.
עידוד דיווח
על העובדים להרגיש בנוח לדווח על מקרי הטרדה ללא חשש מנקמה או מהשלכות שליליות כלפיהם. לשם כך, חשוב ליצור ערוצים מרובים לדיווח, כולל אפשרויות אנונימיות, כדי לעודד אנשים לדווח במקרה שנפלו קורבן להטרדה או שהיו עדים למקרה כזה.
בדיקה אובייקטיבית ומיידית
עם קבלת תלונה על הטרדה במקום העבודה, על המעסיקים לפתוח בחקירה יסודית וללא משוא פנים. תהליך זה כולל איסוף ראיות ושמירה על סודיות ככל האפשר. חקירה מהירה והוגנת מדגימה מחויבות לטיפול בהטרדה ומסייעת במניעת הסלמה של המצב. במקרה הצורך, יש להיוועץ עם גורמים משפטיים, כדי לבחון אם מעבר למענה של מקום העבודה יש לפנות לאפיקים חוקיים נוספים.
מתן תמיכה
טיפול נכון בהטרדה במקום העבודה כולל מתן תמיכה בצד הנפגע/ת לאורך כל התהליך. זה עשוי להיות כרוך בהצעת שירותי ייעוץ, התאמת סידורי העבודה ועוד. הפגנת אמפתיה ומחויבות לרווחתם של העובדים המושפעים מההטרדה, מסייעת לבנות מחדש אמון בתוך הארגון.
ביצוע הכשרות ייעודיות למניעת הטרדות
מפגשי הכשרה קבועים בנושא מניעת הטרדה במקום העבודה, יכולים לעזור לעובדים לזהות התנהגות בלתי הולמת ולטפל בה. ההכשרה צריכה להתכתב עם מדיניות החברה, עם הוראות החוק, לספק דרכים לדווח על הטרדה ולהדגיש את חשיבות השמירה על תרבות מכבדת במקום העבודה.
כך מתנהל טיפול בהטרדה במקום העבודה
לסיכום, טיפול בהטרדות במקום העבודה מצריך גישה יזומה ומקיפה. על ידי הכרת החוקים הרלוונטיים, קביעת מדיניות ברורה, עידוד דיווח, עריכת חקירות יסודיות ומתן תמיכה לקורבנות, מעסיקים יכולים לטפח תרבות נטולת הטרדות, וליצור סביבה בטוחה לכל העובדים שלהם.