אין הרבה אירועים כל כך משמחים בחייו של אדם כמו ההחלטה להתחתן. לכן ברור מדוע גם אתם, כמו הרבה זוגות אחרים שהחליטו לעשות את הצעד הזה, נרגשים מאוד. סביר להניח שאתם כבר בעיצומן של התכניות לחתונה, כולל בחירת המקום, ההזמנות וכל שאר הפרטים. עם זאת, האם עצרתם לחשוב לרגע מה קורה אם למרות כל האהבה הגדולה בסופו של דבר "החבילה מתפרקת"? אומנם זה נכון שאף זוג מאושר לא רוצה לחשוב על האופציה הזאת בכלל, אך העובדות לא משקרות ומדברות על כך שבישראל אחד מכל שלושה זוגות מתגרש. לכן, למרות שאתם בוודאי לא רוצים להיות חלק מהסטטיסטיקה, כדאי שתכינו את עצמכם גם למצב הלא נעים שבו אתם מחליטים להיפרד. תוהים איך לעשות זאת? פשוט מאוד: עליכם לפנות עוד היום אל עורך דין הסכם ממון, שכן איש מקצוע כזה יוכל לערוך עבורכם הסכם ממון שיהיה כמה שיותר הוגן לשני הצדדים.
מה צריך להיכלל בהסכם?
ראשית, כדאי שתדעו שאין תשובה אחת נכונה לשאלה הזאת, כי בסופו של דבר, כאשר מדברים על הסכמי ממון מי שקובע כאן הוא הלקוח. אומנם זה נכון שיש אפשרות גם להוריד מהאינטרנט דוגמאות שונות של הסכמים כאלה, אך חשוב לדעת שהלקוחות יכולים להכניס סעיפים מיוחדים בהתאם לבקשתם להסכם. שנית, צאו מנוקדת הנחה שככל שהסכם הממון שעליו אתם חותמים יהיה יותר מפורט, אך ברגע האמת הוא יעזור לכם יותר. לכן, למרות שיש אנשים שמתייחסים רק לשאלה מה לעשות לגבי חלוקת הרכוש, עדיף לחתום על הסכם נרחב ומפורט יותר. לדוגמא, אם אפשר להכניס בו סעיפים שמתייחסים גם לשאלה של משמורת על הילדים שעתידים להיוולד לכם במשותף, מדוע שלא תעשו זאת? הרבה מאוד זוגות מתווכחים ביניהם ומוציאים אלפי שקלים על הנושא של משמורת על הילדים ולכן, אם אתם יכולים להכניס סעיפים כאלה להסכם הממון שלכם מראש, זה עדיף.
איך לבחור את עורך הדין הנכון לכם?
אם תעשו חיפוש אתם תראו שישראל מלאה לא רק בעורכי דין, אלא גם בעורכי דין עם התמחות ספציפית של הסכמי ממון. זה אומנם חיובי, כי זה אומר שיש בחירה ומגוון רחב, אך האם זה אומר שיהיה לכם קל לבחור את עוה"ד שלכם? התשובה היא כמובן לא. לכן אנחנו מציעים שתבדקו כמה שיותר פרטים כאשר אתם מנסים לאתר עורך דין הסכם ממון, כי אם יש משהו חשוב, זה שתרגישו שאתם יכולים לסמוך עליו. זה נכון שאתם מגיעים איתו לפגישה הראשונה כאשר אתם זוג מלא בהתרגשות ובאהבה, אך אין לדעת באיזו סיטואציה תפגשו אותו גם בעתיד. לכן, אם אתם יכולים לבחור עורך דין שיהיה לא רק רציני ובעל מוניטין אלא גם אדם רגיש שיותר לתת שירות מצוין, למה לוותר על כך?לבסוף, יש טעם לברר גם כמה פרטים לגבי העלויות, כי אומנם אתם רוצים שיהיה לכם הסכם ממון עם תוקף ואתם רוצים שהוא יהיה כמה שיותר מפורט, אך האם הגיוני לשלם על כך הון עתק? התשובה היא כמובן לא. לכן אתם גם יכולים להרגיש חופשיים לדבר עם כמה עורכי דין במקביל, לקבל מהם הצעות מחיר ולראות מה בדיוק כלול בשירות שהם מציעים לכם. האם בעתיד, ובעת הצורך, כאשר תפנו אל עוה"ד שוב, יהיה עליכם לשלם לו עוד? ועל איזה סכומים מדובר? השוו מחירים בין כמה מומחים וכך תוכלו לבחור עו"ד שגם מבחינת העלויות יוכל להיות מוצלח.
התחתנתם? מזל טוב! הצעד הבא זה למצוא דירה ועורך דין מקרקעין כדי לשמור על הנכס