כאשר בני הזוג מתגרשים, עולה הצורך להחליט לגבי הסדרי המשמורת. כיום, הסדר המשמורת המקובל ביותר הוא משמורת מלאה, בו הילדים שוהים באופן קבוע בביתם של אחד מבני הזוג. במקביל, נקבעים מועדים של שהות זמנית אצל אחד ההורים.
לדאבוננו, לפעמים האהבה פשוט לא מחזיקה או לא מספיקה. בעת גירושין, במקרים רבים זוגות בוחרים לנהל משמורת משותפת על הילדים, אך גם קיימות סיטואציות בהן האם פשוט אינה מסוגלת להיות שותפה לכך. בתרחישים אלו ואחרים, האב אכן עשוי לקבל משמורת מלאה על הילדים. ככלל אצבע, במדינת ישראל האם מקבלת את המשמורת המלאה על ילדיה, בעוד שלאב נקבעים מועדים של פגישות עם הילדים. עד גיל 6, בתי המשפט בארץ נוטים באופן אוטומטי לתת לאם משמורת מלאה על הילדים, אך אין ספק שדרך זו מעלה גם ביקורת רבה. לרוב, הביקורת טמונה בכך שמתן המשמורת המלאה לאמא, בהכרח מפר את השוויון בין האב לאם.
מי מקבל משמורת על הילדים ומדוע?
באופן כללי, חזקת הגיל הרך גורפת כי ההתפתחות של הילד (עד גיל 6) תלויה רבות בתרומתה של האם, יותר מזו של האב. נכון, זה עשוי להכעיס לא מעט אבות המעוניינים לקבל משמורת מלאה על ילדיהם, ולכן תמיד מומלץ להסתייע בשירותיו של עורך דין גירושין מומלץ.
בין אם אתם תרים אחר שירותיו של עורך דין גירושין בגבעתיים או בכל מקום אחר, קודם כל, ההמלצה הגורפת היא לשבת לפגישת ייעוץ. במהלך פגישת הייעוץ עם עורך הדין, תוכלו לדון באפשרויותיכם השונות לגבי הסדרי המשמורת. אם אתם מאמינים בכל ליבכם כי האם אינה כשירה להחזיק במשמורת מלאה או חמור וקונקרטי מכך – יש בידיכם ראיות שהאם אינה כשירה לנהל משמורת מלאה, פנו אל עו"ד גירושין מנוסה.
מתי האב מקבל משמורת מלאה על הילדים?
ישנם מקרים שונים, בהם האם אינה כשירה להחזיק במשמורת על ילדיה, כמו למשל מקרה של התמכרות לסמים או אלכוהול. במידה והאם אכן נוטה להשתמש בחומרים ממכרים באופן קבוע, כמובן שיש להוכיח זאת בבית המשפט.
ישנם גם תרחישים שונים אשר מובילים את האב לקבל משמורת מלאה על הילדים, כמו למשל תרחיש בו האם לא כשירה נפשית או רגשית לגדל את ילדיה. לדאבוננו, לעיתים הדעת נטרפת על אנשים רבים, כולל אימהות ואבות. אם אתה ניצב בפני סיטואציה בה אם ילדיך מפגינה אי-שפיות חמורה ואתה מעוניין להתגרש, ישנו סיכוי מסוים שאכן בית המשפט יאשר עבורך משמורת מלאה על הילדים. חשוב לציין כי יש להוכיח מצבים חמורים של אי-שפיות, ולא מדובר בהפרעות רגשיות שונות או הפרעות תפקוד קלות. משמורת מלאה תינתן לאב, אם האם חווה אשפוזים פסיכוטיים למשל.